Pitchen voor impact in jouw dorp

Wijken en dorpen - met elkaar

Zijn jullie als bewonersinitiatief al een tijdje aan het pionieren en is het nu tijd om de plannen eens goed op papier te zetten? Of zijn jullie een dorpshuis dat steeds ondernemender wordt en zoeken jullie handvatten om de nieuwe koers vorm te geven?

Dan is het trainingstraject Pitchen voor impact in je dorp voor jullie. In een serie workshops gaan we in op de volgende thema’s:

*het maken van een sterk en haalbaar ondernemingsplan
*de financiële basis voor een gezonde onderneming
*impact: de maatschappelijke meerwaarde van jullie organisatie en activiteiten
*het belang van een goed team en handige routines
*continuïteit op de lange termijn
*de geheimen van een goede pitch

Ook nodigen we deskundigen uit en/of oud-deelnemers om in te gaan op specifieke thema’s. Deze bepalen we op basis van de behoeften binnen de groep. Denk bijvoorbeeld aan horeca, dagbesteding, crowdfunding, exploitatie vastgoed of rechtsvormen.

Gedurende het traject trek je op met ondernemende initiatiefnemers uit andere delen van Noord-Nederland én krijg je een professionele coach toegewezen. Je sluit gegarandeerd met nieuwe inzichten, veel inspiratie en een mooi netwerk het traject af! Om alvast een indruk te krijgen van hoe zo’n trainingstraject vorm krijgt, kijk dan eens naar het verslag van de laatste editie van Pitchen voor impact in je wijk die KNHM met LSA Bewoners organiseerde.

Het programma

Reserveer deze data vast in je agenda:
31 januari – Inschrijving opent
1 maart – Laatste dag inschrijven
4 april – Workshop I (van 16:30-21:30 uur)
25 april – Workshop II (van 16:30-21:30 uur)
23 mei – Workshop III (van 16:30- 21:30 uur)
6 juni – Workshop IV (van 16:30 – 21:30 uur)
27 juni – Pitchen voor impact in je dorp! (van 18:00 – 21:30 uur)
meedoen?

Criteria voor deelname

Jullie zijn een dorpshuis of bewonersgroep en willen vanuit ondernemerschap jullie dorp verbeteren op fysiek, sociaal en/of economisch vlak. Bewoners staan bij jullie aan het roer en jullie snappen het principe ‘van en voor bewoners’.

Jullie initiatief is er op gericht binnen een paar jaar financieel zelfstandig te zijn zodat jullie minder of niet afhankelijk zijn van subsidies.

Eventuele winst vloeit terug naar het dorp en gaat nooit naar een privaat persoon.

Inschrijven

Past dit bij je en wil je meedoen? Schrijf je in via dit formulier. Uit alle inschrijvingen selecteren we 6 tot 8 initiatieven voor deelname aan de cursus.

Heb je nog vragen? Mail of bel onze adviseur Titus Sijmonsma.

Bron: Doarpswurk.nl