SBO Nieuwsbrief – September 2018

SBO Nieuwsbrief September
Goed nieuws, geen kortingsregeling meer

Begin juli lieten we weten dat we met spanning wachtten op de nieuwe beleidsregel van B & W voor de subsidie van de buurthuizen. Toen de tekst 10 juli doorkwam bleek dat er geen kortingsregeling meer vanaf 2019 in is opgenomen! De bezuiniging is dus eenmalig in 2017 toegepast (in 2018 is dat stilzwijgend al niet meer gebeurd).

Voor de drie buurthuizen die een jurist in de arm hadden genomen heeft dit besluit van B&W de doorslag gegeven om niet in hoger beroep te gaan.

Naast opluchting resteert het gevoel dat we ons steeds erg teweer moeten stellen tegen aantasting van de positie van de buurthuizen. Tijd die we beter in constructieve ideeën kunnen steken. We hopen dan ook dat op het front van de subsidies even rust mag blijven.

Constructieve ideeën

van harte willen we het aanbod van de Fietsersbond Fryslân aanbevelen. Contactpersoon Kees Mourits, k.mourits@fietsersbond.nl, organiseert graag met buurthuizen fietsclubs en vraagt ons hieraan bekendheid te geven.  Een keer per week wordt er in een groep een mooie route door de omgeving gefietst. Jong of oud, wel of niet elektrisch ondersteund, iedereen mag zich aansluiten bij de fietsclub. In twee uur wordt een afstand van 10 tot 15 km afgelegd, start of napraten in het buurthuis met een kop koffie bijvoorbeeld. Bij meer deelnemers kan er ook in lichter of zwaarder niveau worden uitgesplitst.

Ledenvergadering op donderdag 1 november inclusief Chinese maaltijd

Deze keer willen we graag het eten in een buurthuis gebruiken, op dit moment moeten we daar de bevestiging nog van krijgen dus de plaats horen jullie later definitief maar graag alvast de datum noteren!